Afro-Amerikanen hebben veel van hun geschiedenis verloren door slavernij en racisme voor tijdens en na de burgerrechtenbeweging. Toch werd er geschiedenis geschreven toen een in Canada geboren zwarte man genaamd Willie O’Ree, die 41 wedstrijden (3 1/2 jaar / seizoenen) speelde met de Boston Bruins en dit was 1958 in een tijd dat zwarten niet veel terrein in de wereld hadden. aangezien dit een mijlpaal was aangezien hockey een door blanke mannen gedomineerde sport was en voor O’Ree sinds hij zijn carrière begon, was hij 23 jaar oud. De hockeysport was ongeveer 10 jaar te laat toen het ging om de integratie van minderheden in de NHL, omdat alle andere sporten de overstap al in 1950 hadden gemaakt.

Hockey was de enige sport die standhield, want het was wat je de witste sport noemde sinds ze geen zwarte spelers, teameigenaren of sportschrijvers hadden. O’Ree overschreed grenzen, veel zwarten van zijn tijd hadden een geweldige tijd met spelen en serieus genomen worden in de sport. Zwarten hebben al bijna 30 jaar geen plaats meer in de hockeywereld.

Afro-Amerikanen in de NHL

Pas in 1998 werd Willie O’Ree formeel erkend voor zijn baanbrekende historische positie als de eerste zwarte in de NHL en werd hij benoemd tot directeur jeugdontwikkeling voor de NHL / USA Hockey Diversity Task Force, waar hij het hele land door trekt om zich te vestigen


Pas in 1998
werd Willie O’Ree formeel erkend voor zijn baanbrekende historische positie als de eerste zwarte in de NHL en werd hij benoemd tot directeur jeugdontwikkeling voor de NHL / USA Hockey Diversity Task Force, waar hij het hele land door trekt om zich te vestigen. programma’s met verschillende teams. Dit was een mijlpaal die allang had moeten plaatsvinden, omdat het aanzien van sport een teken zou laten zien dat de muren van racisme en segregatie aan het afbrokkelen zijn. Toen iemand die leefde in een tijd waarin de kleur van je huid je beperkte om ergens vooruit te komen, maar het was een man die uit de grenzen van racisme en segregatie stapte om een ​​van de beste spelers in de NHL te worden. De huidige NHL heeft mensen met een andere etnische achtergrond gerekruteerd voor de professionele teams die momenteel op de teamlijst staan.

Het laat zien dat niet alleen blanken de NHL hebben gemaakt, het is het feit dat er nu meer dan ooit meer kansen in de competitie zijn met de manier waarop ze spelers, teammanagers en andere delen van de competitie rekruteren. Wanneer je racisme en segregatie verwijdert, ziet de wereld van kansen er beter uit voor degenen met een andere etnische achtergrond om het gevoel te hebben dat ze kunnen slagen in een ander deel van de sportwereld.

Hockey zal in de loop van de tijd zeker verbeteren, zodat andere etnische groepen kunnen worden gerekruteerd om hockey te spelen


Hockey zal in
de loop van de tijd zeker verbeteren, zodat andere etnische groepen kunnen worden gerekruteerd om hockey te spelen. Tot die tijd zal het een zwart-witprobleem in de competitie zijn en het is aan de wereld om te eisen dat de volledige gelijkheid in de competitie en rond niet alleen spelers, teameigenaren / management, maar ook zichzelf uitstrekt tot de publiek probeert de sport aan te trekken om de sport te diversifiëren tot een sport die iedereen kan spelen en waar iedereen van kan genieten. Willie O’Ree brengt een groot deel van zijn tijd door in San Diego sinds hij de competitie verliet toen zijn knie zo slecht was dat hij later een volledige knieprothese moest ondergaan, maar zijn tijd besteedt hij aan reizen door het land om lezingen te geven en zijn functie als directeur uit te voeren. van jeugdontwikkeling voor de diversiteitstaakgroep van de NHL. Met O’Ree’s huidige positie zou dit de competitie in de goede richting moeten zetten in termen van diversificatie van de hockeysport.

Diversiteit heeft de deur geopend voor mensen van alle etniciteiten en het is een algemeen belang voor alle leeftijden. Sommigen maken het tot een familie-evenement om een ​​enkele sport op te nemen en in een regio waar hockey populair is, is het voor sommige mensen de favoriete sport.