Wat betreft eigendom en werking van een team zijn de meeste teams in de NHL eigendom van particulieren en investeerders, maar tot nu toe heeft slechts één speler het exclusieve eigendom van een NHL-franchise en dat is Mario Lemieux die 17 jaar speelde (1984-2006) met de Pittsburgh Penguins en toen het team in gevaar was met faillissement, kocht hij het team in 1999. Dit was 7 jaar voor zijn pensionering uit het team. Hij werd door de meesten geroepen om de volgende “Wayne Gretzky” te zijn, omdat hij even getalenteerd was als Wayne Gretzky, die in feite zijn carrière begon van de Edmonton Oilers tot de Los Angeles Kings, St. Louis Blues en zijn carrière afsloot bij de New York. Rangers. Ook Gretzky is sinds zijn pensionering in 1999 (gedeeltelijk) eigenaar van het professionele team de Phoenix Coyotes.

Er valt veel te zeggen, aangezien atleten die zich omkeren en investeren in de teams die ze jarenlang hebben besteed aan een succesvolle carrière, de neiging hebben om een ​​groter publiek terug te trekken, omdat de status van eigenaar een nog grotere plaats in de sport is. van hockey. Na 17 seizoenen had Lemieux uitdagend zijn plaats in de hockeywereld verdiend, aangezien hij de eigenaar is van de Penguins en welke persoon er beter geschikt zou kunnen zijn, aangezien hij het team van binnenuit kent en de juiste mensen kan aanstellen om getalenteerde spelers voor het team te rekruteren.

Atleten die kopen in de NHL-franchise

Het bezitten van een team is veel werk en kan duur en riskant zijn als je niet weet wat je doet om de massa binnen te halen die nodig is om een ​​team succesvol te maken


Het bezitten van
een team is veel werk en kan duur en riskant zijn als je niet weet wat je doet om de massa binnen te halen die nodig is om een ​​team succesvol te maken. Veel mensen zien niet het werkelijke prijskaartje dat nodig is om een ​​NHL-franchise te runnen en te runnen. Je kijkt naar $ 50-75 miljoen dollar om een ​​team te bezitten en te runnen, en dat is exclusief de kosten van het huren van een faciliteit waar de spellen worden gespeeld, aangezien de cijfers door het dak zouden gaan als je de wiskunde zou moeten doen op die. Milwaukee heeft geen hockeyteam, juist omdat het een financiële kwestie was en na een enquête was er een enorm gebrek aan interesse. Het rentelevel zou veel hoger zijn als ze iemand als Wayne Gretzky of een bekende NHL-legende hadden die ofwel mede-eigenaar was of de enige eigenaar is van een team, dan zou Milwaukee het idee kunnen overwegen, want dan wonnen de investeerders Ik heb niet het gevoel dat ze geld zullen verliezen aan een project dat nergens heen gaat als er geen status of interesse in is.

Om nog maar te zwijgen van het feit dat de belangrijkste focus de financiële projecties voor de komende 5 tot 10 seizoenen zijn, omdat het idee van een franchise in de NHL is om geld te verdienen en een winnend team te zijn. Het is wanneer je ziet dat teams failliet gaan, want dat duidt meestal op een lage kaartverkoop in de loop van jaren of in een enkel seizoen door ze niet in te pakken en te kijken naar opkomst en andere factoren, zoals de verkoop van koopwaar. Het is geen mooi gezicht als teams uiteindelijk door mensen worden gekocht of verkocht, maar ze lijken een kans te hebben om te overleven als de eigenaar een populaire speler is, omdat de naam alleen al serieuze inkomsten oplevert als mensen weten dat het een voormalige professionele speler is. is de eigenaar van een team dat wel wint.