De cijfers op uw schaal geven niet aan of u fit of dik bent. Veel belangrijker dan uw totale lichaamsgewicht is de samenstelling van uw lichaamsweefsel. Als het vetweefsel van een man groter is dan 14% tot 15% van zijn lichaamsgewicht, of als het vetweefsel van een vrouw meer dan 20% tot 22% bedraagt, heeft hij of zij overgewicht, of beter gezegd, overvet.

Een kleine hoeveelheid vet is nodig voor het opvullen van de inwendige organen en als isolatie onder de huid. Overtollig vet leidt tot ziekten als diabetes, jicht, hoge bloeddruk, coronaire hartziekte en galblaasproblemen. Er zijn maar heel weinig, heel dikke mensen. De reden is dat de sterksten, niet de diksten, overleven.

Crosstraining voor fitness en vetverlies

Het probleem is nu gericht op het oplossen van het probleem


Het probleem is
nu gericht op het oplossen van het probleem. Het probleem met de meeste mensen die willen afvallen, is dat ze de neiging hebben om zich meer te concentreren op het verlagen van die cijfers dan wat ze nu zien. Wat vervolgens gebeurt, is dat ze harder streven naar een lager gewicht, volgens het  altijd betrouwbare resultaat van de weegschaal.

Het zou belangrijker zijn om het menselijk lichaam te beschouwen als een warmtewisselingsmotor die werkt volgens de basisprincipes van de energiefysica. De caloriebalans is gelijk aan de totale calorie-inname minus het totale calorieverbruik.

Sommige calorieën die mensen binnenkrijgen, worden gebruikt voor de basale stofwisseling


Sommige calorieën die
mensen binnenkrijgen, worden gebruikt voor de basale stofwisseling. Naarmate mensen oud worden, heeft hun lichaam minder calorieën nodig voor dit basisonderhoud. Sommige calorieën worden als afvalproducten uitgescheiden. Sommigen gaan over in het metabolisme , het energieverbruik dat nodig is voor elke fysieke activiteit.

Als mensen meer calorieën binnenkrijgen dan door deze functies worden gebruikt, is er dus een duidelijk overschot aan calorieën. Volgens de wetten van de fysica wordt energie eerder getransformeerd dan vernietigd. In dit geval wordt elk overschot van 3.500 calorieën omgezet in een pond vet. Als mensen dit proces willen omkeren, moeten ze 3.500 calorieën verbranden om een ​​pond te verliezen.

De oorlog tegen vet winnen


De oorlog tegen
vet winnen

Als je denkt aan het bestrijden van vet met lichaamsbeweging, denk je waarschijnlijk aan urenlange, zweterige inspanning. Als dit het geval is, kom je niet verder. Dit komt omdat mensen die zo graag meer verliezen door meer moeite te doen, zich snel vervelen.

Waarom? Omdat experts beweren dat wanneer mensen meer moeite doen dan waartoe ze in staat zijn, de neiging ontstaat om vermoeidheid en verveling te ontwikkelen


Waarom? Omdat experts
beweren dat wanneer mensen meer moeite doen dan waartoe ze in staat zijn, de neiging ontstaat om vermoeidheid en verveling te ontwikkelen. Daarom geven ze het op, stoppen ze met hun routine-oefeningen en eindigen ze mokkend in de hoek met een zak chips die alle slechte calorieën van deze wereld lijkt te bevatten.

Nu zou je kunnen vragen: “Wat zou er in plaats daarvan moeten worden gedaan?” Het antwoord: crosstraining.

Na enkele intensieve studies en experimenten waren gezondheidsdeskundigen in staat om het concept te bedenken om crosstraining op te nemen om de eentonigheid of saaiheid in een oefenprogramma te overwinnen of te doorbreken


Na enkele intensieve
studies en experimenten waren gezondheidsdeskundigen in staat om het concept te bedenken om crosstraining op te nemen om de eentonigheid of saaiheid in een oefenprogramma te overwinnen of te doorbreken.

Cross training verwijst naar de integratie van diverse bewegingen of activiteiten in de conventionele trainingsroutine van een persoon. Het belangrijkste doel van het opnemen van crosstraining in een oefenprogramma is om overmatige spierbeschadiging te voorkomen en een einde te maken aan een op handen zijnde verveling.

Drie van de meest gebruikte activiteiten wanneer iemand besluit om aan crosstraining deel te nemen, zijn zwemmen, hardlopen en fietsen


Drie van de
meest gebruikte activiteiten wanneer iemand besluit om aan crosstraining deel te nemen, zijn zwemmen, hardlopen en fietsen.

Bij crosstraining is afstand een manier om uw activiteit uit te breiden naarmate uw conditie verbetert. Om deze reden moet u een gemeten afstand afleggen.

Zwem indien mogelijk de baan en meet de afstand


Zwem indien mogelijk
de baan en meet de afstand. Als u een atletiekbaan gaat gebruiken, zijn dergelijke cursussen meestal een kwart mijl per ronde voor een compleet circuit.

Crosstraining biedt verschillende voordelen voor fitness en vetverlies. Het bouwt de kracht en het uithoudingsvermogen van het hart, de longen en bloedvaten op. Het heeft ook een rustgevend effect op de zenuwen, en het verbrandt evenveel calorieën als het je afvallen draaglijker maakt.

Crosstraining bestaat uit drie basiscomponenten:


Crosstraining bestaat uit
drie basiscomponenten:

1. Uithoudingsoefeningen om het hart, de longen en de bloedvaten te conditioneren en om ontspanning te bewerkstelligen. Deze beginnen met een zorgvuldig gepland wandel- en joggingregime, afhankelijk van het fitnessniveau.

2


2
. Oefeningen om de spieren te versterken, vooral die welke belangrijk zijn voor een goede houding. Deze omvatten enkele activiteiten die zijn geselecteerd om sommige mensen aan te moedigen die al opgebrand zijn met een bepaalde routine.

3. Oefeningen om de beweeglijkheid van de gewrichten te verbeteren en pijntjes en kwalen te voorkomen of te verlichten. Deze bestaan ​​uit een reeks statische rekoefeningen die veilig en effectief zijn voor de meeste mensen die willen proberen wat vet te verliezen.

Cross training is inderdaad een geweldige manier om het concept van trainen en vet verliezen te veranderen zonder eentonige activiteiten te hoeven doorstaan


Cross training is
inderdaad een geweldige manier om het concept van trainen en vet verliezen te veranderen zonder eentonige activiteiten te hoeven doorstaan. In feite is het idee van sporten dat u houdt van wat u doet, dus als u aan crosstraining begint, zult u zich ervan bewust zijn dat u het gewenste gewicht al bereikt heeft.

Kortom, crosstraining is zeker een manier om plezier te hebben.