Hartslagmeters werden voorheen uitsluitend bediend door artsen en verpleegkundigen, maar dat werd snel verholpen met de huidige generatie van multitasking. Iedereen leek alles te willen weten wat met hem te maken had en dat omvatte natuurlijk het monitoren van zijn eigen hartslag.

Wat is een hartmonitor
Een hartmonitor, ook wel een hartmonitor genoemd, is een stuk elektronische apparatuur dat kan worden gebruikt om hartfuncties continu te volgen of te observeren. Hiermee kunnen mensen een numerieke waarde toekennen aan hun gezondheid op basis van hun hartslag en een doelhartslag hebben om voor te werken. Met de meer complexe versies van de hartmonitor kunnen artsen tekenen van achteruitgang of verbetering zien en onmiddellijk de nodige aanpassingen maken.

Hartslagmeters

Soorten hartmonitors
Tegenwoordig worden hartmonitors met miljoenen geproduceerd en ontworpen om tegemoet te komen aan specifieke soorten individuen


Soorten hartmonitors
Tegenwoordig worden
hartmonitors met miljoenen geproduceerd en ontworpen om tegemoet te komen aan specifieke soorten individuen. Sommige hartmonitors zijn in de eerste plaats bedoeld voor gewichtsverliesprogramma’s, terwijl andere bedoeld zijn voor het gebruik van atleten of fitnessprogramma’s. Sommige zijn draadloos of zijn ingebouwd in fitnessapparatuur, zoals een loopband of hometrainer. Het kan om uw pols worden vastgemaakt of van aanzienlijke omvang. Het kan al dan niet elektromagnetische golven uitzenden, afhankelijk van het doel. Een foetale hartmonitor mag bijvoorbeeld helemaal geen golven produceren, omdat dit de gezondheid van de baby kan beïnvloeden.

Factoren bij het selecteren van de beste hartmonitor voor u

ECG-nauwkeurige monitoren met borstbanden – Hartmonitors die worden geleverd met borstbanden, zijn vaker niet de meest nauwkeurige hartmonitors


ECG-nauwkeurige monitoren met
borstbanden – Hartmonitors die worden geleverd met borstbanden, zijn vaker niet de meest nauwkeurige hartmonitors. De borstband zit om je borst, een paar centimeter onder je borst. Het bevat een apparaat dat elektrische activiteit van uw hart kan detecteren en deze naar de hersenen van de machine kan verzenden, net als een ECG. De resultaten worden weergegeven op de display-monitor, die meestal als een horloge aan uw pols is bevestigd. Anderen geven er echter de voorkeur aan dat de resultaten worden verzonden via audioberichten via oortelefoons.

Bij het kiezen van een hartmonitor met borstband, moet u er rekening mee houden dat de band constant aan uw lichaam is bevestigd, zodat u niet wilt dat de hartmonitor onnauwkeurige metingen produceert.

Ten slotte is het enige alternatief voor het kopen van hartmonitoren met borstbanden degene die afhankelijk zijn van pulsen binnen handbereik


Ten slotte is
het enige alternatief voor het kopen van hartmonitoren met borstbanden degene die afhankelijk zijn van pulsen binnen handbereik. Deze geven echter niet zo nauwkeurige metingen als die met borstbanden.

Functies van de hartslagmeter – Basis- en lagere modellen geven meestal alleen uw hartslag weer en misschien ook de verstreken trainingstijd. Dit geeft natuurlijk niet voldoende informatie als je precies wilt weten hoeveel je moet verbeteren voordat je als volledig gezond kunt kwalificeren. Hogere modellen bieden natuurlijk een breder scala aan functies – voor een prijs. Voorbeelden van dergelijke functies zijn � maar niet beperkt tot � alarmen voor hartslagzones, timers en het aantal verbrande calorieën. Het kan gebruikers ook toestaan ​​om voorgeprogrammeerde trainingen in te stellen samen met een gerichte hartslag.

Gebruiksgemak – Ten slotte moet u een hartslagmeter aanschaffen die u zonder problemen kunt gebruiken


Gebruiksgemak – Ten
slotte moet u een hartslagmeter aanschaffen die u zonder problemen kunt gebruiken. Wat heb je aan een high-end hartmonitor als je er een uur over doet om hem te bedienen? Zijn de cijfers en woorden die op de hartslagmeter verschijnen leesbaar? Kan het worden gebruikt in situaties zonder licht? Zijn de knoppen goed gelabeld en ergonomisch geplaatst?

Kopen of niet kopen van een hartmonitor
Hartmonitors kunnen bijzonder duur zijn, vooral als u van plan bent om duurdere modellen te kopen. Als u een beperkt budget heeft, moet u zich afvragen of u echt een hartmonitor moet kopen. U kunt natuurlijk een van de lagere modellen kopen, maar hartmonitors van lage kwaliteit kunnen tot onnauwkeurige resultaten leiden en dat soort verslaat het doel om er een te kopen.

Als u van plan bent een hartmonitor aan te schaffen, moet u uzelf een andere vraag stellen: moet u een solo-aankoop doen of vindt u het prima om de hartmonitor te gebruiken die als een ingebouwde functie van een loopband wordt geleverd? Ten slotte moet u ook onthouden dat u uw arts altijd regelmatig kunt bezoeken en hem uw hartslag voor u kunt laten controleren


Als u van
plan bent een hartmonitor aan te schaffen, moet u uzelf een andere vraag stellen: moet u een solo-aankoop doen of vindt u het prima om de hartmonitor te gebruiken die als een ingebouwde functie van een loopband wordt geleverd? Ten slotte moet u ook onthouden dat u uw arts altijd regelmatig kunt bezoeken en hem uw hartslag voor u kunt laten controleren.