Sinds het ontstaan ​​en de oprichting van hockey is deze sport vanuit Canada, de geboorteplaats van de sport, over de vijver naar Europa en terug naar de Verenigde Staten overgestoken. Wat betreft concurrentie op internationaal niveau. De internationale wereldkampioenschappen ijshockey voor heren staan ​​hoog aangeschreven bij Europeanen en worden minder gewaardeerd door Amerikanen omdat het samenvalt met de play-offs van de Stanley Cup. Helaas zijn Canada, de Verenigde Staten en andere landen met een grote concentratie aan NHL-spelers niet altijd in staat geweest om hun best te doen, omdat veel topspelers spelen om de Stanley Cup-trofee.

Jarenlang was het voor professionals uitgesloten om op internationaal niveau te spelen, en nu veel Europeanen voor de NHL spelen, vertegenwoordigen de wereldkampioenschappen niet langer ‘s werelds beste spelers. Hockey was een evenement dat deel uitmaakt van de Olympische Spelen sinds 1924, Canada won 6 van de 7 gouden medailles, de Verenigde Staten wonnen de gouden medaille in 1960, Rusland won alles, behalve 2 gouden medailles tussen 1956 en 1988, maar het was professioneel Amerikanen, Zweden, Finnen en Canadezen die werden uitgesloten van de Olympische competitie. Amerikaanse niet-professionele studenten sloegen vervolgens de Russen en wonnen de gouden medaille in 1980 in Lake Placid, New York.

Hockey op internationaal niveau

Het was toen dat een nieuwe golf in de populariteit van het spel waar de meeste Amerikanen niet al te veel aandacht aan schonken


Het was toen
dat een nieuwe golf in de populariteit van het spel waar de meeste Amerikanen niet al te veel aandacht aan schonken. De Summit-serie van 1972 en 1974 had Canada en Rusland als hockey-rivalen gestold. Daarna volgde de Canadian Cup waar de beste van de beste landen konden spelen. De Canadese beker werd later de World Cup of Hockey, waarbij de Verenigde Staten in 1996 wonnen en Canada in 2004. Sinds 1998 hebben NHL-professionals op de Olympische Spelen gespeeld, waardoor de topspelers meer kans hebben om te concurreren en het op te nemen met andere professionele spelers uit verschillende landen. . Er zijn 9 vrouwencompetities geweest en vrouwenhockey is sinds 1998 op de Olympische Spelen en in de winter van 2006 markeerde het wereldkampioenschap of het Olympische gezicht met Canada en Zweden, niet met Canada en de Verenigde Staten.

Vrouwen komen in deze sport alleen in de kudde en concurreren net zo hard als mannen. Vrouwtjes hebben nog een lange weg te gaan in termen van echt aanwezig zijn met mannetjes op nationaal en internationaal niveau. Hockey was altijd die sport die werd gedomineerd door mannen en toch hebben vrouwen nog een lange weg te gaan voordat ze echt serieus worden genomen in de hockeywereld. Hockey wordt nog steeds genoten door miljoenen mensen in Canada en de Verenigde Staten en tot op de dag van vandaag breken nog steeds bezoekersrecords van de menigte loyale fans die nog steeds van deze sport houden en het tot een familietraditie hebben gemaakt om naar games te gaan en omdat het een tijdverdrijf zoals Amerikanen honkbal, voetbal en basketbal behandelen.

Voor sommige mensen is hockey als poëzie op ijs, het heeft zijn eigen regels en het is een wereld die helemaal los staat van elke andere sport, of die nu professioneel is of niet


Voor sommige mensen
is hockey als poëzie op ijs, het heeft zijn eigen regels en het is een wereld die helemaal los staat van elke andere sport, of die nu professioneel is of niet. Voor sommige mensen is hockey als de lucht die ze inademen en mensen kunnen deze sport echt beoefenen alsof het een soap is. Het hele concept van hockey is precies wat mensen zijn die een behoorlijk zwaar spel spelen dat fysiek erg veeleisend kan zijn, omdat je zoveel verschillende persoonlijkheden hebt waar je tegenaan loopt.

Sommige mensen zullen urenlang hockey spelen tot in de late uurtjes, aangezien sommige ijsbanen open blijven voor die hockeyliefhebbers die 2-3 uur willen spenderen rond een koude baan die een harde rubberen cirkel rond slaat.