Veel atleten worden door hun carrière aangemoedigd om deel te nemen aan liefdadigheidsevenementen om iets terug te doen voor de wereld. Velen hebben in hun naam een ​​stichting opgericht om bewustzijn, geld en tijd te besteden aan doelen waarin ze geloven. Velen van hen doen liefdadigheidsevenementen, van educatie tot sociaal bewustzijn, het is welke reden dan ook die hen na aan het hart ligt, velen van hen doen liefdadigheidsactiviteiten die van de natuur vanwege iemand die ze kennen of een geliefde die mogelijk is getroffen door een ziekte of ziekte om mensen bewust te maken van genezingen. Velen van hen zullen de gemeenschap in gaan om hun tijd als vrijwilliger te besteden door evenementen te organiseren of in hun naam evenementen te houden voor specifieke doelen. Dit is een van de vele dingen waar de NHL achter staat, is dat de spelers iets terugdoen voor de gemeenschap en rolmodellen zijn voor de kinderen die naar hen opkijken. Er zijn spelers die niet in de competitie hoeven te spelen als ze geen echt rolmodel kunnen tonen aan kinderen die tegen hen opkijken.

Het slechte is dat de atleten die een levensstijl volgen die resulteert in negatieve publiciteit, dit niet alleen hen pijn doet, maar ook de reputatie waar ze achter staan ​​als ze liefdadigheidsinstellingen in hun naam hebben. Er zijn te veel atleten om individueel op te noemen die de basis in handen hebben, maar meestal weet je dat ze op de respectievelijke website van die spelers staan. Het is altijd belangrijk om in gedachten te houden dat liefdadigheidsevenementen spelers ook de kans bieden om in contact te komen met hun fans, want zonder de fans zullen ze niets zijn, aangezien fans de ster zijn en de ster de manier waarop ze de mensen achter hem bedanken sinds het ergste om doen is die reputatie ruïneren met schandalig gedrag en levensstijlkeuzes. Sporters die echt een verschil willen maken, zullen zich niet bezighouden met dingen die negatieve publiciteit voor hen opleveren.

Sommige atleten, als onderdeel van hun liefdadigheidswerk, zijn om hun tijd te besteden aan sportklinieken waar kinderen en jonge volwassenen aan kunnen deelnemen. Dit geeft kinderen de kans om enkele van hun favoriete spelers te ontmoeten en de kans te krijgen om met hen samen te zijn voor een paar uur en leer een paar kneepjes van de sport. Het is bewezen dat kinderen met positieve rolmodellen eerlijker zijn dan kinderen die geen exposure hebben of iemand die ze een rolmodel kunnen noemen. Het is belangrijk voor veel van deze atleten om de rollen te begrijpen waarin ze spelen wanneer ze beroemd en populair worden, want onderdeel van een beroemdheid zijn, is om wat als een respectabel iets wordt beschouwd, te gebruiken voor het grotere welzijn van andere mensen.

Het idee van liefdadigheidswerk was iets dat altijd al een lange traditie is geweest bij veel van de professionele sportcompetities, omdat er een enorme verantwoordelijkheid schuilt achter het verdienen van veel geld, maar je moet ook begrijpen dat er mensen in de wereld zijn die minder geluk hebben en veel van deze atleten, vooral degenen die nieuw zijn in de wereld van de professionele sport, hebben ze geen idee wat het betekent om liefdadig te zijn totdat het hun in de loop van de tijd wordt uitgelegd. Meestal zullen groupies niet stoppen, vooral voor atleten die liefdadigheidsactiviteiten doen namens het team en hun privéstichtingen. U kunt de liefdadigheidswebsites van atleten vinden op hun officiële websites.