Gewichtstoename is nu een serieuzer probleem naarmate obesitas steeds wijdverspreider wordt. Het heeft personen van alle leeftijden getroffen, van kinderen tot volwassenen. Hierdoor worden steeds meer mensen wanhopig. Gewichtstoename is geen sociaal stigma meer, maar een gezondheidsprobleem. Door dit dieet blijven pillen hun weg vinden naar wanhopige oren. Hoodia-dieet, waarvan wordt aangenomen dat het afkomstig is van een cactusplant, beweert de wonderpil te zijn die het antwoord bevat op het streven naar gewichtsverlies.

De Hoodia-dieetpil is te zien in een aantal televisieshows zoals Oprah, The Today-show en BBC. Sinds de introductie in 2004 is het de meest populaire dieetpil op de Amerikaanse markt geworden. Maar wat is deze cactusplant? Is het de wonderpil waarnaar we op dieet zijn geweest? Niet bepaald een cactusplant In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, komt Hoodia-dieet niet van een cactusplant. De belangrijkste bron is Hoodia gordonii, een sappige stekelige plant die lijkt op de cactus maar geen verband houdt met de soort. Het wordt gebruikt door de San Bosjesmannen van de Kalahari-woestijn om honger en dorst te onderdrukken tijdens lange jachttochten.

Hoodia-dieet: de Cactus Miracle Pill?

In Amerika wordt het sterk geassocieerd met gewichtsverlies


In Amerika wordt
het sterk geassocieerd met gewichtsverlies. De plant wordt verwerkt tot pillen. De pillen werken door de hersenen te misleiden dat ze genoeg hebben gegeten. Het geeft chemische componenten vrij die inwerken op het verzadigingscentrum van de hersenen in de hypothalamus. De hypothalamus stuurt vervolgens een signaal naar de hersenen dat het genoeg heeft geconsumeerd. De persoon die het dieet volgt, zal zich vol voelen, ook al heeft hij of zij geen of weinig voedsel ingenomen. De belangrijkste bron van het dieet is een plant die het 100% natuurlijk en veilig maakt. Het actieve ingrediënt p57 is gepatenteerd, wat betekent dat het werd bestudeerd en getest voordat het werd gebruikt.

Het bevat geen andere ingrediënten zoals ephedra, efedrine, cafeïne en andere stimulerende middelen. Dit maakt het vrij van ongewenste bijwerkingen die gewoonlijk optreden bij voedingssupplementen die deze ingrediënten bevatten. Het nadeel is dat het dieet duur kan zijn. Het vinden van echte producten kan ook een taak blijken te zijn. Sinds zijn populariteit zijn er verschillende horecamerken opgedoken. Helaas bevatten niet al deze producten 100% pure Hoodia gordonii. De plant komt niet zo veel voor in de Kalahari-woestijn. Lijners moeten eerst hun eigen onderzoek doen en ervoor zorgen dat de fabrikanten van wie ze de dieetpillen kopen, geverifieerd zijn. Merken die zijn geverifieerd zijn Dessert Burn, Hoodoba (van Strictly Health Corporation) en Hoodia (van Millenium Health).

Als de persoon die een dieet volgt, de echte dieetpil op de juiste manier gebruikt, kan deze effectief blijken te zijn


Als de persoon
die een dieet volgt, de echte dieetpil op de juiste manier gebruikt, kan deze effectief blijken te zijn. Het is een gemakkelijkere manier van diëten in vergelijking met het bereiden van portiegrootte maaltijden. Het is ook een comfortabelere manier om de calorie-inname te verminderen. Mensen die een dieet volgen, hoeven geen strikt regime te volgen dat meestal tot een eetbui leidt. Het kan op elk moment van de dag helpen bij het beheersen van de trek in de late nacht, niet alleen om middernachtsnacks. Diëten werken op verschillende manieren bij mensen.

Het lichaam van een individu is anders dan de rest. Mensen die een dieet volgen, vinden het programma voor gewichtsverlies dat het beste bij hen past, niet alleen omdat het de nieuwste trend is. Dit nieuwe dieet biedt een nieuw alternatief bij het afvallen. Het is een supplement om iemands eetlust en onbedwingbare trek te beheersen. Het wordt niet gebruikt om jezelf uit te hongeren alleen maar om in je spijkerbroek te passen.