Een toenemend aantal van de wereldbevolking is nu gretig en geïnteresseerd in het zorgen voor hun gezondheid en het bijhouden van hun welzijn. Het is belangrijk op te merken dat dit bewustzijn geleidelijk bijdraagt ​​aan de creatie van verschillende gezondheidssupplementen ten voordele van zowel volwassenen als jongeren. Voedings- en vitaminesupplementen hebben hun waarde voortdurend bewezen bij gezondheidsbewuste mensen.

Een uitstekend dagelijks multivitaminesupplement ontwikkelt niet alleen uw algemene lichaamsfuncties, maar verbetert ook uw mentale en fysieke conditie en welzijn. Af en toe is specificatie nodig om voedingsstoffen op de juiste manier aan te vullen om aan individuele behoeften te voldoen. Een voorbeeld zou zijn bij patiënten met hartaandoeningen, die CoQ10 zouden moeten gebruiken om de genoemde aandoening te voorkomen. De ziekte van Alzheimer kan effectief worden voorkomen door een regelmatige combinatie van vitamine C en E-inname.

Multivitaminen - een ticket voor dagelijkse gezondheid

Multivitaminesupplementen bevatten noodzakelijkerwijs alle vitamines en voedingsstoffen die essentieel zijn voor de aanbevolen dagelijkse dosering


Multivitaminesupplementen bevatten noodzakelijkerwijs
alle vitamines en voedingsstoffen die essentieel zijn voor de aanbevolen dagelijkse dosering. Multivitaminesupplementen kunnen ook worden samengesteld om te voldoen aan de behoeften van individuele aandoeningen zoals zwangerschap en specifieke leeftijdscategorieën. Het is een vaststaand feit dat multivitaminen in vloeibare vorm efficiënter zijn dan de gewone pilvormen. Dit komt doordat het lichaam vloeibare voedingsstoffen gemakkelijk vijf keer meer kan opnemen dan gewone multivitaminen in tablet- of capsulevorm.

Kortom, het lichaam heeft 13 essentiële vitamines nodig om goed te functioneren. Om de cruciale prestaties van het lichaam te reguleren, moet het vitamine A, B, C, D, E, K, B12 en de 7 B-complexvitaminen bevatten. De meeste van deze vitamines worden door ons lichaam verkregen via het voedsel dat we eten. Het gevaar van ziekte of zelfs sterfte schuilt in het tekort aan enkele van de essentiële vitamines. Hier komt vitaminesuppletie om de hoek kijken. Het gaat de ziekte tegen die door een dergelijk tekort wordt veroorzaakt. Met dit feit is het zeer onwaarschijnlijk dat iemand dagelijks vitaminesuppletie weigert. Dus de vraag is nu: waarom is het voor mensen nodig om multivitaminen te nemen terwijl het grootste deel van onze dagelijkse voeding ons de basisvoedingsstoffen kan geven die we nodig hebben? Het is misschien niet verplicht, maar iedereen kan profiteren van dagelijkse multivitaminen.

Zoals eerder vermeld is het duidelijke voordeel van dagelijkse inname van multivitaminen het voorkomen van vitamine / nutriëntentekort


Zoals eerder vermeld
is het duidelijke voordeel van dagelijkse inname van multivitaminen het voorkomen van vitamine / nutriëntentekort. Sommige persoonlijke omstandigheden kunnen de voedingsbehoeften vergroten. Zwangere vrouwen wordt door hun artsen aangeraden om tijdens hun eerste trimester multivitaminen in te nemen. Dit geeft de moeders niet alleen voldoende voeding, maar ook de juiste vitamines voor het ongeboren kind in de baarmoeder. Het dagelijks innemen van multivitaminen verkleint het risico op overdracht van ondervoeding van een zwangere vrouw op haar ongeboren baby. Andere aandoeningen zoals ouderdom, alcoholisme, roken en blootstelling aan overmatige vervuiling hebben op lange termijn schadelijke effecten op het lichaamssysteem die met succes kunnen worden bestreden door multivitaminen.

Stress is ook een risicofactor die serieuze suppletie nodig heeft die multivitaminen kunnen bieden. Vooral bij mensen die zoveel te doen hebben en moeite hebben om aan hun gezondheidsbehoeften te voldoen, zijn multivitaminen een must om ze altijd onderweg te houden zonder gezondheidscomplicaties op de lange termijn. Stressformuleringen komen zowel uw mentale vermogen als uw dagelijkse uithoudingsvermogen ten goede. Afgezien van de genoemde voordelen, minimaliseren dagelijkse multivitaminen ook het risico op kanker of hart- en vaatziekten.

Meerdere mensen, zo niet alle, getuigen dat ze zich prettig voelen bij het regelmatig innemen van multivitaminen


Meerdere mensen, zo
niet alle, getuigen dat ze zich prettig voelen bij het regelmatig innemen van multivitaminen. Dit komt door de synergetische of gecombineerde effecten van de aanvullende ingrediënten in multivitaminen. Een in vet oplosbare antioxidant-vitamine, zoals de vitamine E, werkt om mogelijke schadelijke vrije stoffen in het lichaam te neutraliseren. Deze vitamine zorgt ook voor een gezonde huid door bescherming van celmembranen, bloedcirculatie, hart, zenuwen, rode bloedcellen en spieren. Een andere antioxidant is de vitamine C, die effectief bloedcelinfecties bestrijdt en essentieel is bij de vorming van collageen, wondgenezing en de vorming van botstructuren, haarvaten en tanden. Vitamine is ook nuttig bij de opname van ijzer uit plantaardige bronnen. Vitaminen A, D, K en andere aanvullende voedingsstoffen die in multivitaminen worden aangetroffen, hebben specifieke functies die de lichaamsfuncties ten goede komen.

Hoewel dagelijkse inname van multivitaminen gunstig kan zijn gebleken, is het geen 100% garantie dat u vrij bent van ernstige ziekten die aan andere factoren worden toegeschreven. Het is vaak een misvatting dat ziektesymptomen altijd kunnen worden genezen door multivitaminen in te nemen. Gezondheidsdeskundigen hebben de betere mening over onmiddellijke medische hulp in plaats van hun toevlucht te nemen tot alleen multivitaminen.