Je botten hangen in veel gewrichten. Kniegewrichten. Heupgewrichten. De gewrichten in uw vingers en de gewrichten in uw tenen.

Overal waar botten samenkomen, is er ook kraakbeen, een rubberachtige, beschermende laag die ervoor zorgt dat uw gewrichten soepel en pijnloos buigen. Maar zelfs kraakbeen kan dit geweldige werk niet alleen doen. Een dun membraan genaamd het �synovium� levert vloeistof die de bewegende delen van het gewricht smeert. Wanneer het kraakbeen uit het synovium raakt ontstoken raakt, is het resultaat meestal een geval van �osteoartritis� of �reumatoïde artritis.�

Oefening en artritis

Bij artrose kan het kraakbeen zo erg worden aangetast dat bot op bot wrijft


Bij artrose kan
het kraakbeen zo erg worden aangetast dat bot op bot wrijft. Dit type artritis ontwikkelt zich geleidelijk in de loop van een leven als een eenvoudig gevolg van de slijtage van uw gewrichten door de jaren heen. Er zijn maar heel weinig mensen die aan een zekere mate van artrose ontsnappen, hoewel de ernst sterk varieert.

Als u ouder bent dan 50 jaar, heeft u waarschijnlijk ten minste één gewricht dat is aangetast door artrose. Artrose treft mannen en vrouwen in gelijke mate en is verreweg de meest voorkomende vorm van artritis, met bijna 16 miljoen Amerikanen op de lijst.

Bij reumatoïde artritis is schade aan het synovium de oorzaak van problemen


Bij reumatoïde artritis
is schade aan het synovium de oorzaak van problemen. Artsen en onderzoekers weten niet helemaal zeker wat de oorzaak is, maar de meesten denken dat reumatoïde artritis een ziekte is waarbij het immuunsysteem feitelijk bepaalde weefsels in het lichaam aanvalt, inclusief de weefsels die de gewrichten en het synovium verbinden.

Reumatoïde artritis begint met gezwollen, rode, stijve en pijnlijke gewrichten, maar kan zich verder ontwikkelen totdat zich littekenweefsel in het gewricht vormt of, in extreme gevallen, totdat de botten daadwerkelijk samensmelten. Bijna 75% van de 2 miljoen mensen met reumatoïde artritis in de Verenigde Staten zijn vrouwen. De ziekte kan al in de tienerjaren toeslaan.

Uw preventie-opties uitoefenen


Uw preventie-opties uitoefenen

Een beetje tijd investeren in het ontwikkelen van een goed gewichtdragende low-impact oefening en rekplan kan leiden tot geweldige resultaten als het gaat om het voorkomen van artritispijn. Sterke spieren helpen de gewrichten te beschermen tegen slijtage, en de beweging houdt de gewrichten flexibel.

Daarom is de zoektocht naar fitness nabij, ook al ben je 50 jaar en ouder


Daarom is de
zoektocht naar fitness nabij, ook al ben je 50 jaar en ouder. De meeste Amerikanen boven de 50 zitten echter nog steeds op de plek waar ze altijd achterover leunden en anderen voorbij zagen rennen. De meesten van hen beweren dat dat alleen is voor mensen die hun hele leven atletisch zijn geweest, of sommigen zeggen dat lichaamsbeweging voor jonge mensen is en dat het doen van lichaamsbeweging hen meer kwaad dan goed zal doen.

Er zijn er nog steeds die erop staan ​​zichzelf te verontschuldigen tijdens trainingsroutines, omdat ze niet alleen tijd hebben of minder energie hebben dan ooit tevoren. Dit zijn allemaal flauwe excuses. Daarom is het tijd om van die pijnen af ​​te komen. Begin met trainen.

Daarom is het voorkomen van artritis geen exacte wetenschap, maar artsen hebben een paar manieren ontdekt om uw risico te verlagen


Daarom is het
voorkomen van artritis geen exacte wetenschap, maar artsen hebben een paar manieren ontdekt om uw risico te verlagen. Hier is hoe:

1. Weeg niet rond

De belangrijkste maatregel die iemand kan nemen om artrose van de knie te voorkomen, is afvallen bij overgewicht


De belangrijkste maatregel
die iemand kan nemen om artrose van de knie te voorkomen, is afvallen bij overgewicht. Extra gewicht zorgt voor extra belasting van uw knieën. Als u bijvoorbeeld 10 pond te zwaar bent, oefent u elke keer dat u een stap zet 60 pond per vierkante inch extra druk op uw knieën uit. Die extra druk kan langzaam maar zeker het kraakbeen in je knieën eroderen, wat kan leiden tot artritis.

Een studie heeft duidelijk de theorie ondersteund dat gewichtsverlies aan de kant van preventie weegt. In de studie verminderden vrouwen met overgewicht die 11 pond of meer verloren in een periode van 10 jaar hun risico op het ontwikkelen van artrose van de knie met 50%.

2


2
. Strek die spieren

Elke vorm van strekken is goed zolang je niet stuitert, wat kan leiden tot spiertrekkingen. Dit is volgens enkele van de professoren van klinische geneeskunde in New York City.

Probeer een langzame, gestage rekoefening gedurende 15 tot 20 seconden aan te houden, ontspan en herhaal


Probeer een langzame,
gestage rekoefening gedurende 15 tot 20 seconden aan te houden, ontspan en herhaal. Het is het beste om u te buigen door te strekken voordat u gaat trainen, vooral hardlopen en wandelen. Maar het is ook een goed idee om elke dag te stretchen. Vraag uw arts om u rekoefeningen te leren die zich richten op mogelijke artritis-probleemplekken, zoals de knieën of de onderrug.

3. Lopen is altijd de beste oefening

Maak minstens drie keer per week een goede lange wandeling of neem deel aan een step-aerobics- of low-impact trainingsroutine met maximale resultaten


Maak minstens drie
keer per week een goede lange wandeling of neem deel aan een step-aerobics- of low-impact trainingsroutine met maximale resultaten. Er is geen bewijs dat hardlopen slecht is voor de gewrichten, maar onthoud dat het een blessure kan verergeren als je er al een hebt. Vergeet niet om uw arts te raadplegen voordat u met een nieuw trainingsprogramma begint.

Waar het op neer komt is dat van alle gezonde gewoonten, lichaamsbeweging het belangrijkste is. Dit komt omdat mensen zijn ontworpen om actief te zijn. Daarom is het erg belangrijk dat mensen bewegen om gezond te blijven en die gewrichten slijtvast te houden.

Houd er wel rekening mee dat het niet-uitgeoefende lichaam, zelfs als het vrij is van de symptomen van ziekte of problemen zoals artritis, niet zijn volle potentieel heeft


Houd er wel
rekening mee dat het niet-uitgeoefende lichaam, zelfs als het vrij is van de symptomen van ziekte of problemen zoals artritis, niet zijn volle potentieel heeft. Begin daarom nu met trainen!