Toen Mike 65 werd, was hij 25 pond te zwaar. Door een streng dieet te volgen, verloor hij de extra kilo’s, maar hij verloor meer gewicht; hij verloor ook zijn energie en vitaliteit. Hij was altijd uitgeput, en zijn vrienden, die zijn uitgemergelde, vertrokken gezicht zagen, maakten zich zorgen over zijn gezondheid.

Tegen de tijd dat hij zich twee jaar later als vrijwilliger aanmeldde voor een bepaald fitnessprogramma, had hij er weer 25 pond bij gedaan. Na 6 maanden sporten en wat wilskracht aan de eettafel, werd Mike weer afgeslankt. Deze keer voelde hij zich beter dan ooit tevoren, boordevol energie en stralend van een goede gezondheid.

Oefening en cellulitis

Wat maakte het verschil? De eerste keer dat Mike afviel; de tweede keer verloor hij vet


Wat maakte het
verschil? De eerste keer dat Mike afviel; de tweede keer verloor hij vet. Het onderscheid is belangrijk. Volgens onderzoek is een groot deel van het gewicht dat verloren gaat door alleen een dieet te volgen, actief weefsel, zoals spier- en bindweefsel, terwijl een kleiner deel overtollig vet is. Oefening heeft het tegenovergestelde effect. Het verhoogde zijn vetvrije massa en verminderde zijn overtollige vet.

Hetzelfde geldt voor cellulitis. De meeste mensen hebben de neiging om te denken dat cellulitis alleen aanwezig is bij mensen met obesitas. Daarom associëren ze cellulitis soms met vetten en obesitas.

Zelfs als cellulitis verwijst naar de ketting van gerimpelde �vetcellen� en �onderhuids bindweefsel� onder de huidlaag, mag het nooit worden geassocieerd met mensen die dik of zwaarlijvig zijn


Zelfs als cellulitis
verwijst naar de ketting van gerimpelde �vetcellen� en �onderhuids bindweefsel� onder de huidlaag, mag het nooit worden geassocieerd met mensen die dik of zwaarlijvig zijn. In feite zijn er veel mensen die cellulitis hebben, maar helemaal niet dik zijn.

In werkelijkheid weet niemand de belangrijkste reden waarom sommige mensen cellulitis krijgen. Er zijn echter enkele factoren die gezondheidsdeskundigen overwegen, zoals de structuur van de vetcellen of het gif dat het lichaam is binnengekomen. Sommige deskundigen zeggen dat het kan worden veroorzaakt door enkele hormonale veranderingen in het lichaam. Maar van geen van deze dingen is bewezen dat ze cellulitis veroorzaken.

De enige belangrijkste reden waarom de meeste gevallen van cellulitis bij vrouwen voorkomen, is dat het bindweefsel van vrouwen stijver en steviger is dan die van mannen


De enige belangrijkste
reden waarom de meeste gevallen van cellulitis bij vrouwen voorkomen, is dat het bindweefsel van vrouwen stijver en steviger is dan die van mannen. Vandaar dat wanneer een vrouw dik wordt, de vetcellen de neiging hebben op te zwellen en groter te worden. Het creëert een uitstekende uitstraling van de huid en geeft een �oranje schil� look.

Om deze reden zijn vrouwen vatbaarder voor cellulitis dan mannen. Daarom is het belangrijk dat vrouwen voorzichtiger zijn met hun lichaam, aangezien ze een grotere kans hebben om cellulitis op te hopen.

Vetten en cellulitis


Vetten en cellulitis

Met de vele gevallen van zwaarlijvige mensen met cellulitis in hun lichaam, geloofden de meesten van hen dat hun cellulitis wordt veroorzaakt door te dik zijn.

Hoewel niet alle mensen met obesitas cellulitis ontwikkelen, kan overgewicht echt de ontwikkeling van cellulitis veroorzaken


Hoewel niet alle
mensen met obesitas cellulitis ontwikkelen, kan overgewicht echt de ontwikkeling van cellulitis veroorzaken. Dit komt doordat te veel vet onder de huid de neiging heeft om het bindweefsel te duwen, waardoor de huid wordt belast. Zo ontstaan ​​cellulitis.

Dit is echter nog steeds afhankelijk van de structuur van de cellen. Als de celstructuur van een persoon de neiging tot uitpuilen of uitzetten niet remt, zelfs niet als zich vetophopingen ophopen, dan zijn er geen cellulitis.

Het belangrijkste om hier dus te onthouden, is om die bindweefsels stevig en sterk te houden en overtollige vetten te vermijden om de ontwikkeling van cellulitis te voorkomen


Het belangrijkste om
hier dus te onthouden, is om die bindweefsels stevig en sterk te houden en overtollige vetten te vermijden om de ontwikkeling van cellulitis te voorkomen.

Hoe? Start een trainingsprogramma.

Voedsel omzetten in vet lijkt voor de meesten van ons maar al te gemakkelijk


Voedsel omzetten in
vet lijkt voor de meesten van ons maar al te gemakkelijk. Vet verliezen is veel moeilijker, en om dit te bereiken hebben we maar drie alternatieven: (1) de voedselopname verminderen en de activiteit constant houden; (2) activiteit verhogen en voedselopname constant houden; of (3) beide benaderingen combineren: dieet en lichaamsbeweging.

Lichamelijke activiteit kan de resultaten van inactiviteit helpen omkeren. Een uur krachtige training verbrandt 300 tot 600 calorieën. Als u ook 300 tot 500 calorieën uit uw dagelijkse menu schrapt, kunt u ook afvallen met een snelheid van één tot twee pond per week.

Zonder lichaamsbeweging zou u 500 tot 1


Zonder lichaamsbeweging zou
u 500 tot 1.000 calorieën minder per dag moeten eten om hetzelfde aantal kilo’s in een week te verliezen. Oefening is echter niet voor iedereen die te dik is. De ernstig zwaarlijvige persoon mag alleen onder medisch toezicht trainen om belasting van het cardiovasculaire systeem en bindweefsel te voorkomen. En niemand mag de voedselopname drastisch beperken zonder een arts te raadplegen.

Als je je toevlucht neemt tot dit soort activiteiten, wordt de zaak alleen maar erger. Weet je nog wat er met Mike is gebeurd? Hij dacht dat wanneer hij begon met diëten, hij uiteindelijk alle overtollige vetten zou verliezen die hij had verzameld. Het probleem is dat hij eerder dat bindweefsel verloor dan overtollig vet.

Voor mensen die vatbaar zijn voor cellulitis, zal dit een groter probleem zijn


Voor mensen die
vatbaar zijn voor cellulitis, zal dit een groter probleem zijn. Het verliezen van bindweefsel in plaats van vet door een streng dieet kan de huid alleen maar vatbaarder maken voor grotere problemen, maar de vetcellen zijn er nog steeds. Dat betekent alleen dat het probleem helemaal niet is opgelost.

Daarom, als u die cellulitis wilt verliezen, is het beter om eerst die vetten te verliezen. Het idee hier is om die vetten te verbranden door uw metabolisme met 7,5% tot 28% meer te verhogen dan uw normale snelheid.

Om deze reden is sporten een belangrijke factor bij het verliezen van cellulitis


Om deze reden
is sporten een belangrijke factor bij het verliezen van cellulitis. Dus voor een meer cellulitisvrij lichaam, moet u altijd een trainingsroutine volgen.