Een van de meest niet veeleisende en meest werkbare manieren om de bloedsuikerspiegel om te gooien, de gevaren van �cardiovasculaire aandoeningen � te elimineren en de gezondheid en het welzijn in het algemeen op te krikken, is lichaamsbeweging.

Ondanks dat, in de huidige inactieve wereld waar bijna elke onmisbare klus online kan worden uitgevoerd, vanuit de ergonomische stoel achter een computer, of met een stroom van berichten van een faxapparaat, kan sporten een moeilijk argument zijn om te winnen.

Oefening en diabetes type 2

Het gewicht van lichaamsbeweging


Het gewicht van
lichaamsbeweging

Iedereen zou moeten sporten, maar de gezondheidsdeskundigen vertellen ons dat slechts 30% van de bevolking van de Verenigde Staten de aanbevolen dertig minuten dagelijkse lichaamsbeweging krijgt, en 25% is helemaal niet actief. In feite wordt aangenomen dat inactiviteit een van de belangrijkste redenen is voor de toename van diabetes type 2 in de VS, omdat inactiviteit en obesitas insulineresistentie bevorderen.

Het goede nieuws is dat het nooit te laat is om in beweging te komen, en lichaamsbeweging is een van de gemakkelijkste manieren om uw diabetes onder controle te krijgen


Het goede nieuws
is dat het nooit te laat is om in beweging te komen, en lichaamsbeweging is een van de gemakkelijkste manieren om uw diabetes onder controle te krijgen. Vooral voor mensen met diabetes type 2 kan lichaamsbeweging de insulinegevoeligheid verbeteren, het risico op hartaandoeningen verlagen en gewichtsverlies bevorderen.

Type 2 diabetes

Diabetes neemt toe


Diabetes neemt toe
. Het aantal mensen bij wie diabetes elk jaar wordt gediagnosticeerd, is tussen 1980 en 1994 met 48% gestegen. Bijna alle nieuwe gevallen zijn diabetes type 2, of de aanvang bij volwassenen, het soort dat zich rond de middelbare leeftijd ontwikkelt. Symptomen van diabetes type 2 zijn onder meer een verhoogde dorst, eetlust en behoefte om te plassen; zich moe, gespannen of misselijk voelen; wazig zicht; tintelingen of verlies van gevoel in de handen.

De oorzaken van diabetes type 2 zijn complex en niet helemaal duidelijk, hoewel onderzoek in hoog tempo nieuwe aanwijzingen aan het licht brengt.

Het is echter al bewezen dat een van de redenen voor de toename van diabetes type 2 de verbreding van de taillebanden is en de trend naar een meer aan het bureau gebonden en inactieve levensstijl in de Verenigde Staten en andere ontwikkelde landen


Het is echter
al bewezen dat een van de redenen voor de toename van diabetes type 2 de verbreding van de taillebanden is en de trend naar een meer aan het bureau gebonden en inactieve levensstijl in de Verenigde Staten en andere ontwikkelde landen. In Amerika is de verschuiving opvallend; alleen al in de jaren negentig nam de obesitas toe met 61% en de diagnose diabetes met 49%.

Om deze reden moedigen gezondheidsdeskundigen degenen die al diabetes type 2 hebben, aan om de wonderen te gaan gebruiken die lichaamsbeweging voor hen kan doen. Zonder lichaamsbeweging hebben mensen de neiging om zwaarlijvig te worden. Als ze eenmaal zwaarlijvig zijn, hebben ze een grotere kans om diabetes type 2 te krijgen.

Tegenwoordig meldt het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services dat meer dan 80% van de mensen met diabetes type 2 klinisch overgewicht heeft


Tegenwoordig meldt het
Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services dat meer dan 80% van de mensen met diabetes type 2 klinisch overgewicht heeft. Daarom wordt het de hoogste tijd dat mensen, of ze nu diabetes type 2 hebben of niet, beginnen met springen en strekken.

Ermee beginnen

De eerste orde van zaken bij een trainingsschema, vooral als u een ‘door de wol geverfde’ sloom bent, is om uw zorgverzekeraar te raadplegen


De eerste orde
van zaken bij een trainingsschema, vooral als u een ‘door de wol geverfde’ sloom bent, is om uw zorgverzekeraar te raadplegen. Als u hartrisicofactoren heeft, wil de zorgverlener mogelijk een stresstest uitvoeren om een ​​veilig trainingsniveau voor u vast te stellen.

Bepaalde diabetische complicaties zullen ook bepalen welk type trainingsprogramma u kunt ondernemen. Activiteiten zoals gewichtheffen, joggen of high-impact aerobics kunnen mogelijk een risico vormen voor mensen met diabetische retinopathie vanwege het risico op verdere bloedvatbeschadiging en mogelijke netvliesloslating.

Als u al actief bent in sport of regelmatig traint, is het nog steeds nuttig om uw normale routine met uw arts te bespreken


Als u al
actief bent in sport of regelmatig traint, is het nog steeds nuttig om uw normale routine met uw arts te bespreken. Als u insuline gebruikt, moet u mogelijk speciale voorzorgsmaatregelen nemen om hypoglykemie tijdens uw training te voorkomen.

Begin langzaam

Voor degenen die diabetes type 2 hebben, kan uw trainingsroutine zo simpel zijn als een stevige nachtelijke buurtwandeling


Voor degenen die
diabetes type 2 hebben, kan uw trainingsroutine zo simpel zijn als een stevige nachtelijke buurtwandeling. Als je nog niet zo actief bent geweest, begin dan langzaam en werk je omhoog. Loop met de hond of ga de tuin in en hark. Neem de trap in plaats van de lift. Parkeer achter op de parkeerplaats en loop. Elk klein beetje werkt, sterker nog, het helpt echt veel.

Slechts 15 tot 30 minuten dagelijkse, hartpompende training kan een groot verschil maken in uw bloedglucoseregulatie en uw risico op het ontwikkelen van diabetische complicaties. Een van de gemakkelijkste en goedkoopste manieren om in beweging te komen, is door een wandelprogramma te starten. Het enige wat je nodig hebt, zijn een paar goed passende, ondersteunende schoenen en een richting om naar binnen te gaan.

U hoeft inderdaad niet teveel uitgaven te verspillen aan dure �healthclub-lidmaatschappen � of het meest up-to-date gezondheidsapparaat om die vetten eruit te pompen


U hoeft inderdaad
niet teveel uitgaven te verspillen aan dure �healthclub-lidmaatschappen � of het meest up-to-date gezondheidsapparaat om die vetten eruit te pompen. Wat je nodig hebt, is de bereidheid en de vastberadenheid om te beginnen met sporten voor een gezonder leven zonder diabetes type 2.

De resultaten zouden de mooiste beloningen zijn van de inspanning die u heeft geleverd.