Het lijkt erop dat veel Amerikanen een leven leiden dat leidt tot hoge bloeddruk of hypertensie. Naarmate mensen ouder worden, wordt de situatie erger. Bijna de helft van alle oudere Amerikanen heeft hypertensie. Deze ziekte maakt mensen vijf keer meer vatbaar voor beroertes, drie keer meer kans op een hartaanval en twee tot drie keer meer kans op hartfalen.

Het probleem met deze ziekte is dat bijna een derde van de mensen met hypertensie dit niet kent, omdat ze nooit directe pijn voelen. Maar na verloop van tijd beschadigt de kracht van die druk het binnenoppervlak van uw bloedvaten.

Oefening en hypertensie

Volgens deskundigen is hypertensie echter niet voorbestemd


Volgens deskundigen is
hypertensie echter niet voorbestemd. Het verminderen van de zoutinname, het aannemen van een gewenst voedingspatroon, afvallen en sporten kunnen allemaal helpen bij het voorkomen van hypertensie.

Het is duidelijk dat het stoppen met slechte gewoonten en het eten van een vetarm dieet zal helpen, maar het belangrijkste dat je kunt doen, is sporten. En net zoals lichaamsbeweging de ledemaatspieren versterkt en verbetert, verbetert het ook de gezondheid van de hartspieren.

Hart en lichaamsbeweging


Hart en lichaamsbeweging

De oefening stimuleert de ontwikkeling van nieuwe verbindingen tussen de gestoorde en de bijna normale bloedvaten, zodat mensen die sporten een betere bloedtoevoer naar al het spierweefsel van het hart krijgen.

Het menselijk hart levert in feite bloed aan een deel van het hart dat is beschadigd bij een �myocardinfarct�


Het menselijk hart
levert in feite bloed aan een deel van het hart dat is beschadigd bij een �myocardinfarct�. Een hartaanval is een aandoening waarbij het myocardium of de hartspier niet genoeg zuurstof en andere voedingsstoffen krijgt en dood gaan.

Om deze reden en na een reeks zorgvuldige overwegingen hebben sommige onderzoekers opgemerkt dat lichaamsbeweging de ontwikkeling van deze levensreddende omwegen in het hart kan stimuleren. Een studie toonde verder aan dat matige lichaamsbeweging, meerdere keren per week, effectiever is bij het opbouwen van deze hulppaden dan extreem krachtige lichaamsbeweging die twee keer zo vaak wordt gedaan.

Dergelijke informatie heeft ertoe geleid dat sommige mensen lichaamsbeweging gaan beschouwen als een wondermiddel voor hartaandoeningen, een veilige bescherming tegen hoge bloeddruk of overlijden


Dergelijke informatie heeft
ertoe geleid dat sommige mensen lichaamsbeweging gaan beschouwen als een wondermiddel voor hartaandoeningen, een veilige bescherming tegen hoge bloeddruk of overlijden. Dat is niet zo. Zelfs marathonlopers die aan hypertensie hebben geleden en aan lichaamsbeweging hebben gedaan, kunnen de combinatie van andere risicofactoren niet overwinnen.

Wat veroorzaakt hypertensie?

Soms zijn afwijkingen van de nier verantwoordelijk


Soms zijn afwijkingen
van de nier verantwoordelijk. Er is ook een studie waarin de onderzoekers meer algemene bijdragende factoren identificeerden, zoals erfelijkheid, zwaarlijvigheid en gebrek aan fysieke activiteit. En dus, wat kan er worden gedaan om de bloeddruk te verlagen en het risico op het ontwikkelen van hypertensie te vermijden? Nogmaals, lichaamsbeweging lijkt precies te zijn wat de dokter zou kunnen bestellen.

Als u denkt dat hij dat zal doen, probeer dan deze lijst te overwegen en een aantal manieren te vinden om deze dingen in uw levensstijl op te nemen en een leven te leiden dat vrij is van de mogelijkheid om hypertensie te ontwikkelen. Maar voordat u de systematische instructies gaat volgen, is het beter om ze eerst te bekijken voordat u in actie komt.

1


1
. Raadpleeg uw arts
Raadpleeg uw arts voordat u aan een trainingsprogramma begint. Als u significante veranderingen aanbrengt in uw lichamelijke activiteit, vooral als deze veranderingen grote en plotselinge belasting van uw bloedsomloop kunnen veroorzaken, neem dan contact op met uw arts.

2. Doe het rustig aan

Begin met een lage, comfortabele inspanning en maak geleidelijk vorderingen


Begin met een
lage, comfortabele inspanning en maak geleidelijk vorderingen. Het programma is ontworpen in twee fasen om een ​​geleidelijke toename van de activiteit mogelijk te maken.

3. Ken uw limiet

Bepaal uw veiligheidslimiet voor inspanning


Bepaal uw veiligheidslimiet
voor inspanning. Gebruik enkele aanwijzingen zoals slaapproblemen of vermoeidheid de dag na een training om te controleren of je het overdrijft. Eenmaal geïdentificeerd, blijf erin. Te veel trainen is zowel gevaarlijk als niet nodig.

4. Train regelmatig

U moet minimaal drie keer per week en maximaal vijf keer per week trainen om het meeste voordeel te behalen


U moet minimaal
drie keer per week en maximaal vijf keer per week trainen om het meeste voordeel te behalen. Als u eenmaal in topconditie bent, kan een enkele training per week de spiervoordelen behouden. Cardiovasculaire conditie vereist echter vaker activiteit.

5. Train met een tempo dat binnen uw mogelijkheden ligt

De optimale voordelen voor oudere sporters worden bereikt door te trainen met 40% tot 60% van de capaciteit


De optimale voordelen
voor oudere sporters worden bereikt door te trainen met 40% tot 60% van de capaciteit.

Gewichtsverlies door inspanning is inderdaad een uitstekend uitgangspunt als u hypertensie wilt voorkomen. Experts zeggen dat overgewicht verband houdt met een verhoogd risico op het ontwikkelen van hypertensie, en dat afvallen het risico verlaagt.