Een goede hockeyspeler is afhankelijk van een geweldige schaatstechniek om zijn spel te ondersteunen.
Laten we eens kijken naar de drie belangrijkste fasen van het schaatsproces in hockey, en een paar veelgemaakte fouten naar voren brengen die in elke fase kunnen worden gemaakt. De eerste fase is de pas, of waar de kracht vandaan komt om vooruit te glijden. Deze actie begint in de heup van het achterbeen, stroomt door de knie en eindigt in een volledige extensie van de enkel. Het been en de voet moeten zich op ongeveer 45 graden bevinden ten opzichte van de richting waarin u wilt skaten, en het gewicht moet op de bal van de voet rusten, en meer op de binnenrand van het blad.

Als het been volledig is gestrekt, moet u een rechte lijn kunnen zien vanaf de voet, door het been en de heup, helemaal tot aan de schouders. Doe niet veel met uw arm zwaaien en houd slechts één hand op uw stick als u de puck niet hebt.

Veelvoorkomende problemen bij ijshockeyschaatstechnieken

Veelvoorkomende problemen met de stride-fase zijn dat je schaats van het ijs komt voordat het been volledig is gestrekt


Veelvoorkomende problemen met
de stride-fase zijn dat je schaats van het ijs komt voordat het been volledig is gestrekt. Schaats langzaam over de baan om te controleren of het been volledig is gestrekt voordat je het naar voren begint te brengen, om er zeker van te zijn dat je de volledige kracht en snelheid uit elke stap haalt. Controleer ook of uw enkels in wezen recht zijn en niet sterk naar binnen of naar buiten leunen. Als dat zo is, wil je misschien een ander paar hockeyschaatsen vinden die de hoeveelheid enkelondersteuning bieden die je nodig hebt. Zorg ervoor dat uw gewicht meer naar de binnenrand van het blad komt, en schaam u niet om te vallen als u dit probeert. Richt uw teen niet recht naar beneden aan het einde van de pas, want dit verstoort het evenwicht en verlaagt de snelheid.

Zodra de pasfase is voltooid, is de volgende fase wanneer u op de voorste voet glijdt. Het gewicht moet over de bal van de voet zijn en het been moet bijna 90 graden gebogen zijn. De rest van je lichaam moet schouders over de heupen hebben en ogen naar voren, niet naar beneden. Deze fase vereist sterke spieren en het kost tijd om het goed te ontwikkelen. Het grote probleem hier is het evenwicht, waarbij uw been zich direct onder het midden van uw lichaam moet bevinden, uw gewicht moet worden gecentreerd op het blad en niet op de binnenrand, en uw hoofd moet omhoog en over uw steunbeen.

De laatste fase is om het rug- of pasbeen weer onder je lichaam te krijgen


De laatste fase
is om het rug- of pasbeen weer onder je lichaam te krijgen. Til de hockeyschaats iets van het ijs en breng het been terug zodat de schaats in de richting wijst die je wilt gaan. Hierdoor bent u klaar om het andere been te gebruiken om aan de volgende stapfase te beginnen. Het grootste probleem hier is om te voorkomen dat je lichaam heen en weer beweegt, want dat verstoort je evenwicht en vertraagt ​​je. Zorg er tijdens de herstelfase ook voor dat de glijschaats plat blijft en je gewicht niet naar de binnen- of buitenrand van de hockeyschaats beweegt.

Deze tips zouden je hockeyschaatstechniek moeten helpen verbeteren. Er zijn een aantal goede boeken met oefeningen om individuele delen van de schaatstechniek te oefenen en oefeningen om je spieren te versterken.