Als er een uitrusting is die je niet mag missen tijdens je training, dan is het wel de stabiliteitsbal. De markt komt zo nu en dan met nieuwe trainingstools. Toch weet je niet zeker of ze wel werken en of ze veilig zijn. Dus voor een die gegarandeerd werkt, gebruik je de stabiliteitsbal.

Wat is een stabiliteitsbal?

Voordelen van het gebruik van een stabiliteitsbal tijdens uw training

Dit is een grote en opblaasbare bal die wordt gebruikt als trainingsapparaat


Dit is een
grote en opblaasbare bal die wordt gebruikt als trainingsapparaat. Ondanks dat het met lucht gevuld is, is het over het algemeen zwaar en in staat om 600 tot 700 pond gewicht te dragen. Het zit comfortabel en geeft een goede ondersteuning. Het past perfect bij de leerling, omdat het gemakkelijk meegaat met de structuur van het lichaam.

Dit oefenhulpmiddel wordt ook wel eens de fysiobal ​​of de Swiss Ball genoemd.

Het goede aan het gebruik van de stabiliteitsbal is dat het de perceptie van �werken� tijdens training vermindert, vooral voor beginners


Het goede aan
het gebruik van de stabiliteitsbal is dat het de perceptie van �werken� tijdens training vermindert, vooral voor beginners. Het geeft een beetje �spel� als je ruw wordt met de training. Het voegt wat plezier en opwinding toe naarmate je vordert in de bewegingen en technieken.

Een ander goed punt met de bal is dat deze door iedereen kan worden gebruikt. Er is geen fitnessniveau vereist. Het is zeer draagbaar en licht van gewicht, gemakkelijk mee te nemen, zelfs op reis. Het is ook goedkoop in vergelijking met andere fitnessapparatuur en kan erg lang meegaan.

Hoe zijn stabiliteitsballen ontstaan?


Hoe zijn stabiliteitsballen
ontstaan?

Het gebruik van de stabiliteitsballen voor training is te traceren bij revalidatie. Al in de jaren 1900 hebben fysiotherapeuten ballen gebruikt om de neurologische aandoeningen van hun patiënten aan te pakken.

Toen, in het begin van de jaren zestig, maakte Aquilino Cosani, een Italiaanse speelgoedfabrikant, de bal en verkocht deze, toen bekend als de �Gymnastik�


Toen, in het
begin van de jaren zestig, maakte Aquilino Cosani, een Italiaanse speelgoedfabrikant, de bal en verkocht deze, toen bekend als de �Gymnastik�. Twee decennia later bedacht Cosani een bedrijf genaamd Gymnic en werd de belangrijkste leverancier van de stabiliteitsbal voor de meeste revalidatieprogramma’s en centra.

De bal verschoof toen van de revalidatie naar het atletisch gebied, in de jaren 90. Het werd gebruikt om het lichaam van professionele atleten te conditioneren. Vanaf dat moment werd de bal een prominente plek in de fitnessgemeenschap.

Op dit moment bevelen medisch specialisten en fitnessprofessionals het gebruik van de stabiliteitsbal door het publiek ten zeerste aan


Op dit moment
bevelen medisch specialisten en fitnessprofessionals het gebruik van de stabiliteitsbal door het publiek ten zeerste aan. Het dient meer dan het oplossen van fysieke problemen. Het is goed om te voorkomen dat u er een krijgt.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een stabiliteitsbal?

De stabiliteitsbal is absoluut het beste om de kracht van de buikspieren en de onderrug te verbeteren


De stabiliteitsbal is
absoluut het beste om de kracht van de buikspieren en de onderrug te verbeteren. Het verbetert zowel de functionele kracht, het evenwicht en de flexibiliteit van het lichaam.

1. Juiste uitlijning
Het gebruik van de bal tijdens de training zal het lichaam testen om gebruik te maken van de verschillende delen om de juiste balans te behouden. De dynamische bewegingen tijdens het sporten zullen de natuurlijke motorische reflexen van het lichaam verbeteren, aangezien verschillende spieren worden gebruikt bij het bewegen, vooral degene die normaal niet worden gebruikt. De uitdaging van de bal is om het evenwicht te bewaren. Omdat men streeft naar het juiste evenwicht, wordt ook de uitlijning van de lichaamsdelen verbeterd.

2


2
. Geweldige buikspieren
Voor mensen die trainen om geweldige buikspieren te krijgen, kan deze bal zeker de buikstreek raken. De buikspieren en de rugspieren worden gelijktijdig bewogen terwijl u in uw evenwicht werkt. Stel je het goede gevoel voor van een platte buik en je zult zeker van deze bal houden.

3. Spierkracht en uithoudingsvermogen
De stabiliteitsbal kan helpen bij het verlichten van rugpijn en het voorkomen van pijn in de toekomst. Omdat alle grote spiergroepen worden getraind, worden ook de spierspanning, kracht en uithoudingsvermogen verbeterd. Zo geeft het het lichaam flexibiliteit, stabiliteit en weerstand.

4


4
. Kernstabiliteit
Dit betreft de belangrijkste spieren die helpen bij het stabiliseren en ondersteunen van alle lichaamsbewegingen. Dit bestaat uit rug- en diepe buikspieren. Met de bal, hoe �diep� of �in de kern� deze spieren ook zijn, worden ze nog steeds getraind. Dit is iets dat alleen de stabiliteitsbal kan garanderen.

5. Rekken
De bal is een goede metgezel tijdens rekoefeningen. Hiermee kun je gemakkelijk in en uit verschillende rekposities bewegen.

6


6
. Afvallen
Natuurlijk, met alle goede voordelen van het gebruik van de bal, mis je het aspect van afvallen niet. Met regelmatige oefeningen en trainingen die met de stabiliteitsbal worden gedaan, kan een persoon wat ongewenste kilo’s verliezen als het lichaam steviger wordt.

Gezondheid is absoluut uw belangrijkste bezit. Dus doe regelmatig uw oefeningen en blijf gezond eten. Geniet bovendien van een vrolijke en leuke training met de stabiliteitsbal.