Het lichaam is flexibel. Het zou flexibel moeten zijn. Je moet in staat zijn om te buigen en dat iets te bereiken dat je op de grond hebt laten vallen. Je moet de achterkant van je favoriete jurk zelf kunnen ritsen. Je moet dat boek dat je moet lezen op de bovenste plank kunnen bereiken.

Dit zijn simpele bezigheden. Niets groots aan hen, je strekte je maar een beetje uit. Als het echter moeilijk is om zulke eenvoudige bewegingen uit te voeren, moet je je grenzen verleggen. Je hebt al een rekprogramma nodig.

Voordelen van uitrekken

Wat is uitrekken?


Wat is uitrekken?

Rekken is simpelweg het uitrekken van het lichaam tot de volledige lengte of gewoon een deel ervan. Deze activiteit omvat het rechttrekken of strekken van de structuur of de ledematen.

Hoe strekt iemand zich uit?


Hoe strekt iemand
zich uit?

Rekken is vrij eenvoudig. Zoals vermeld in de inleiding, is het betrokken bij de normale activiteiten. Het kan door iedereen worden gedaan, ongeacht de leeftijd.

De mate van strekken en buigen verschilt echter


De mate van
strekken en buigen verschilt echter. De spieren worden strakker naarmate iemand ouder wordt. Het bereik van gewrichtsbewegingen kan worden geminimaliseerd. Dit kan een actieve levensstijl heel goed belemmeren. Dat is de reden waarom naarmate de persoon ouder wordt, het buigen of buigen beperkter wordt. Daarom is regelmatig strekken, als onderdeel van een routine, erg belangrijk.

Je kunt elke dag eenvoudige rekoefeningen doen. Het kan worden opgenomen in de levensstijl en de dagelijkse activiteiten. Het kost niet veel van uw tijd.

Rekoefeningen kunnen ook tijdens het trainen worden gedaan


Rekoefeningen kunnen ook
tijdens het trainen worden gedaan. Strekken is eigenlijk een essentieel onderdeel van elke training of sport. Het moet eerst worden gedaan voordat iets anders. Het strekken van het lichaam en de ledematen is een goede voorbereiding op een zwaardere activiteit.

De meeste atleten deden de sit and reach, waarbij ze op de grond gingen zitten, hun benen strekten en het puntje van hun voet bereikten met het puntje van hun hand. Eigenlijk eisen de meeste trainers dat hun atleten echt rekken voordat ze gaan spelen.

Er is eigenlijk een ideale tijdsduur bij het strekken


Er is eigenlijk
een ideale tijdsduur bij het strekken. Het is het beste om het in 10 minuten te doen. Dit geeft het lichaam voldoende gelegenheid om de spieren te bewegen en te buigen, waardoor het wordt voorbereid op meer gecompliceerde en inspannende bewegingen.

Deskundigen fronsten echter hun wenkbrauwen als ze verder gingen dan 10 minuten. Als u de oefening uitrekt tot 30 minuten of langer, zal het lichaam al verslijten. Dit zal niet gunstig zijn als men zich voorbereidt op een spel.

Wat zijn de voordelen van strekken?


Wat zijn de
voordelen van strekken?

1. Vergroot het bewegingsbereik
Doordat men constant de rekoefeningen doet, wordt ook de lengte van de spieren en de pezen vergroot. Dit zal helpen om het bereik van uw beweging te vergroten. Zo kunnen de ledematen en gewrichten bewegen, ver voordat er een blessure kan optreden. Je bent absoluut fysiek fit.

2


2
. Verhoogd vermogen om vaardigheden uit te voeren
Als je een breed bewegingsbereik hebt, kun je meer dingen doen. Je kunt bijvoorbeeld hoog springen zonder pijn te voelen als je weer op de grond landt. Dit zal je ook helpen een nieuwe sport te beginnen of je te verbeteren als je er een beoefent. Door in dit aspect uit te rekken, kunt u ook een actievere levensstijl hebben.

3. Letselpreventie
Door strekken kan men letsel aan gewrichten, pezen en spieren voorkomen. Als de spieren en pezen goed gebogen zijn, worden ze geacht goed te werken. Dit zal helpen bij een sneller herstel en verminderde pijn. De spieren van het lichaam zullen meer vermoeiende en rigoureuze bewegingen kunnen maken met minder kans op blessures.

4


4
. Verminder spierspanning
Als de spieren regelmatig worden getraind en gestrekt, is de kans kleiner dat ze samentrekken. Dit zal u zeker van spierpijn of problemen verlichten.

5. Verbeter energie
Als je meer kunt bewegen, krijg je ook meer energie. Rekken helpt ook om uw bewustzijn te vergroten, zoals weten dat u een lichaam heeft dat tot veel dingen in staat is. Als zodanig zul je meer gedreven zijn om te bewegen dan te mokken in de hoek.

6


6
. Verlaagt cholesterol
Onderzoek toont ook aan dat het doen van langdurige rekoefeningen, zoals yoga, het cholesterol in het lichaam helpt verlagen. Dit moet natuurlijk gebeuren met een gezond dieet bij de hand. Dit kan de verharding van de slagaders voorkomen en zelfs ongedaan maken, waardoor u coronaire aandoeningen kunt voorkomen.

Verwerk stretchen in uw dagelijkse levensstijl. Het heeft voordelen waar je geen nee tegen kunt zeggen. Het heeft ook niet veel nodig. Het kunnen uw gebruikelijke activiteiten zijn, zo nu en dan buigen en buigen. Je conditie is tenslotte alles, dus doe wat nodig is om het lichaam gezond te houden.