Vitaminen en mineralen kunnen op verschillende manieren door het lichaam worden opgenomen. Ze komen voor het eerst ons lichaam binnen via het voedsel dat we eten. Ten tweede kunnen we vitaminesupplementen nemen om de hoeveelheid relevante vitamines en mineralen te verhogen. Er zijn verschillende methoden om medicatie in te nemen en een van de meest gebruikelijke methoden is het in vloeibare vorm te absorberen. Wegen de voordelen van vloeibare vitamines ruimschoots op tegen de nadelen – als die er zijn? Lees verder en kom erachter.

Betere of gemakkelijkere opname voor kinderen
Hoewel vloeibare vitamines misschien slechter smaken dan vitamines in gearomatiseerde kauwtabletten, zijn ze echter gemakkelijker te absorberen. Er zijn talloze gevallen waarin kinderen problemen hebben met verslikken, ademen en slikken, simpelweg omdat ze geen medicatie of vitamines in deze vorm kunnen opnemen.

Voordelen van vloeibare vitamines

Dit is ook hetzelfde probleem voor volwassenen die hun bekwaamheid hebben verloren om hun kaken onder controle te houden of die niets kunnen verteren dat niet in vloeibare vorm is


Dit is ook
hetzelfde probleem voor volwassenen die hun bekwaamheid hebben verloren om hun kaken onder controle te houden of die niets kunnen verteren dat niet in vloeibare vorm is.

Vloeibare vitamines zijn effectiever
Vanwege zijn vorm kunnen vloeibare vitamines onmiddellijk in de bloedbaan worden opgenomen voor een meer systemische toediening van de vitamine en de gemiddelde absorptiesnelheid is ongeveer 90 tot 98%. Het is ook drie tot vijf keer meer geconcentreerd dan vitaminepillen en dit leidt tot een hogere bioactiviteit en grotere therapeutische voordelen.

De link tussen antioxidanten en vloeibare vitamines
Heb je je ooit afgevraagd of vloeibare vitamines ook oxidanten bevatten? Vitaminen E, C en A zijn voorbeelden van antioxidanten en worden vaak aangetroffen in vitaminesupplementen, maar hoe zit het met vloeibare vitamines?


De link tussen
antioxidanten en vloeibare vitamines
Heb je je ooit afgevraagd of vloeibare vitamines ook oxidanten bevatten? Vitaminen E, C en A zijn voorbeelden van antioxidanten en worden vaak aangetroffen in vitaminesupplementen, maar hoe zit het met vloeibare vitamines?

En het antwoord is absoluut JA. Vloeibare vitamines moeten in feite dergelijke antioxidanten bevatten, anders blijken ze ondoeltreffend te zijn in vergelijking met andere vitamines. Onthoud dat de belangrijkste van alle antioxidanten – Vitaminen A, C en E – niet intern door het lichaam worden aangemaakt, dus ze moeten een vast onderdeel van onze voeding zijn. Antioxidanten zijn onze belangrijkste verdediging tegen de effecten van schadelijke oxidatiereacties. Antioxidanten zijn onze beste wapens tegen elke vorm van kanker. Zonder dit zijn we in wezen zwakker en minder gezond.

Vloeibare vitamines versus spijsverteringszuren
Een reden waarom mensen weigeren de voordelen van vloeibare vitamines te erkennen, is vanwege de veronderstelde vernietiging door spijsverteringszuren van vitamines of mineralen die het niet herkent als onderdeel van het spijsverteringsproces


Vloeibare vitamines versus
spijsverteringszuren
Een reden waarom mensen weigeren de voordelen van vloeibare vitamines te erkennen, is vanwege de veronderstelde vernietiging door spijsverteringszuren van vitamines of mineralen die het niet herkent als onderdeel van het spijsverteringsproces. Het tegendeel is in feite waar. Ons spijsverteringssysteem geeft de voorkeur aan of is in staat om vloeibare vitamines en mineralen beter te absorberen dan die in pil- of capsulevorm.

Een vitaminepil of -tablet moet volledig worden verteerd voordat het menselijk lichaam er baat bij kan hebben. Het moet worden afgebroken tot opneembare voedingsstoffen, of slechts tot dertig procent ervan zal door het menselijk lichaam worden opgenomen. Vloeibare vitamines zorgen echter voor een betere en gemakkelijkere oplossing voor de spijsvertering. Omdat het op geen enkele manier afhankelijk is van mechanische spijsvertering, kan naar schatting 90% ervan direct door het lichaam worden opgenomen.

Het is essentieel om te onthouden dat de spijsvertering niet voornamelijk dient om vitamines en mineralen te vernietigen, maar om ze om te zetten in stoffen die het kan gebruiken om de algemene constitutie van het lichaam te verbeteren


Het is essentieel
om te onthouden dat de spijsvertering niet voornamelijk dient om vitamines en mineralen te vernietigen, maar om ze om te zetten in stoffen die het kan gebruiken om de algemene constitutie van het lichaam te verbeteren.

Vloeibare vitamines: giftig of niet?
Een ander probleem is de hoeveelheid colloïdale mineralen in vloeibare vitamines. Zijn ze schadelijk of niet?

In feite bevatten zelfs planten en vruchten een spoor van dergelijke mineralen


In feite bevatten
zelfs planten en vruchten een spoor van dergelijke mineralen. Appels bevatten bijvoorbeeld 3-5 mg aluminium, omdat het een van de meest voorkomende elementen is die op het aardoppervlak te vinden zijn. Maar hoort u iemand u vertellen dat appels gevaarlijk zijn voor uw gezondheid? Integendeel, wat we eerder zullen horen, is dat een appel per dag de dokter weghoudt.

En zo moet het ook zijn met vloeibare vitamines. Het bevatten van een kleine hoeveelheid colloïdaal mineraal betekent niet dat het meteen slecht is voor onze gezondheid. Colloïdale mineralen zijn bovenal natuurlijk voorkomende elementen en kunnen daarom niet worden vermeden.

Je hebt een keuze
Aan het eind van de dag is het echter nog steeds aan u of u vitaminesupplementen in vloeibare of vaste vorm wilt gebruiken


Je hebt een
keuze
Aan het eind van de dag is het echter nog steeds aan u of u vitaminesupplementen in vloeibare of vaste vorm wilt gebruiken. Wat er echt toe doet, is wat u verkiest en wat uiteindelijk beter voor u zal werken.