Wil je een sterker en mooier lichaam hebben? Dan kun je het beste opstaan ​​en beginnen met de weerstandstraining.

Wat is weerstandstraining?

Voordelen van weerstandstraining

Weerstandstraining omvat activiteiten waarbij gewichten, machines en zelfs lichaamsgewicht worden gebruikt om de spieren goed te trainen


Weerstandstraining omvat activiteiten
waarbij gewichten, machines en zelfs lichaamsgewicht worden gebruikt om de spieren goed te trainen. Het wordt ook wel krachttraining of krachttraining genoemd. Dit kan erg behulpzaam zijn bij het bereiken van een gezonder lichaam.

Dit soort training wordt meestal geassocieerd met atleten die hun lichaam moeten opbouwen. De meeste mensen zouden denken dat wanneer weerstandstraining wordt gedaan, het lichaam groter zal worden. Eigenlijk niet. Weerstandstraining gaat simpelweg over het vergroten van de kracht van het lichaam, niet over de omvang ervan.

Eigenlijk kan dit door iedereen worden beoefend


Eigenlijk kan dit
door iedereen worden beoefend. Het bouwt in feite de spieren op en versterkt deze om het lichaam er beter uit te laten zien. Dit trainingsprogramma is zelfs zeer aan te raden voor de ouderen. De gebruikelijke trainingsprogramma’s die de ouderen ondergaan, zijn weerstand tegen staande vrije gewichten of de matig-intensiteit zittende machinetraining.

Hoe werkt weerstandstraining?

Een weerstandstrainingprogramma omvat het gebruik van verschillende fitnessapparatuur en machines, zoals bankdrukken, halter of halter


Een weerstandstrainingprogramma omvat
het gebruik van verschillende fitnessapparatuur en machines, zoals bankdrukken, halter of halter. Bij gebruik van de apparatuur worden de spieren van het lichaam tegen het gewicht ingespannen. De cellen van het lichaam zullen zich dan aanpassen aan het extra gewicht. Dit zal dan resulteren in hypertrofie of het vergroten en vergroten van de zenuwcellen om te helpen bij de spiercontractie.

Voordat u een weerstandstraining gaat doen, kunt u het beste eerst uw arts raadplegen. Dit geldt vooral voor mensen met medische aandoeningen of overgewicht. Dit soort training is niet iets dat u alleen kunt verkennen. U moet de juiste uitrusting kennen voor de behoeften van uw lichaam. Het lichaam moet ook eerst worden geconditioneerd voordat de gewichten worden opgenomen.

Weerstandstraining kan ook worden gedaan zonder gebruik te maken van de apparatuur


Weerstandstraining kan ook
worden gedaan zonder gebruik te maken van de apparatuur. Push-ups doen is een goed voorbeeld. Je kunt het vrijwel overal doen waar er voldoende bewegingsruimte is. Dit keer is het uw eigen lichaamsgewicht dat tegen de spieren wordt gedrukt. Dus degenen die een beetje beperkt zijn in het budget, kunnen nog steeds weerstandstrainingen doen.

Wat zijn de voordelen van weerstandstraining?

1


1
. Verhoog de botmineraaldichtheid
Botten zijn voortdurend aan het hermodelleren, wat betekent dat de weefsels worden afgebroken terwijl ze zich opbouwen. De piek van remodellering vindt plaats tijdens de puberteit. Naarmate een persoon ouder wordt, kunnen er echter problemen zijn met de botmineraaldichtheid, omdat de hermodellering mogelijk niet meer zo actief is. Dit is vooral een probleem voor vrouwen na de menopauze.

Botmineraaldichtheid wordt meestal ondersteund door de hormonen. Om het probleem van het ontbreken van de hormonen om de botmineraaldichtheid te behouden aan te pakken, is fysieke activiteit de op één na beste optie. Weerstandstraining is een fysieke activiteit die dit kan aanpakken.

2


2
. Verhoog de kracht
Sterke botten en sterke spieren worden ontwikkeld terwijl u het weerstandstrainingprogramma doorloopt.

3. Vergroot het scala aan activiteiten
Als uw lichaam sterk genoeg is om een ​​aanzienlijk gewicht te dragen, dan zult u zeker ook in staat zijn om zwaardere activiteiten te doen. U bent minder snel lui en u kunt een actievere levensstijl leiden.

4


4
. Verminder het lichaamsvet
Door de gewichten op uw spier te plaatsen, krijgt het lichaam zeker de oefening die het nodig heeft en worden de ongewenste vetten verwijderd. Verwacht dus dat de toon van het lichaam zal verbeteren. Sterker nog, verwacht dat het lichaam er beter uitziet, slanker is.

5. Verbeter de toestand van de ouderlingen
Voor ouderen zal het volgen van een weerstandstrainingprogramma hun gezondheid helpen verbeteren en de risico’s van de leeftijd verkleinen. Ze kunnen onafhankelijker zijn, zonder afhankelijk te zijn van andere mensen voor eenvoudige dingen. Als u dat kunt, vermindert ook het risico op verwondingen bij de ouderen

6


6
. Verbeter de hartconditie
Regelmatig krachttraining doen kan resulteren in een verlaagde hartslag en een verlaagde bloeddruk, vooral na inspanning. Het risico op hartaandoeningen wordt aanzienlijk verminderd.

Dit soort training moet echter goed worden gedaan. Het vereist toewijding en consistentie. Het zal regelmatig moeten worden gedaan, volgens een schema dat de arts of de fysieke trainer zou aanbevelen. Als het verkeerd wordt gedaan, worden de voordelen van het programma mogelijk niet benut en kan dit zelfs leiden tot letsel.

De sleutel hier is om gewoon de tijd te nemen


De sleutel hier
is om gewoon de tijd te nemen. Doe de dingen stap voor stap correct. Als uw lichaamsconditie verbetert, ga dan verder met meer uitdagende taken. Bij de weerstandstraining staan ​​de kracht van het lichaam en zijn algehele uitstraling op het spel. Dus zorg ervoor dat u het goed doet.